KŘIŠŤÁLY MOCI – ZRADA TEMNÉHO ELFA

Kristaly mociAutor: Michaela Burdová

Nakladatelství: Fragment

ŽÁNR: Fantasy, sci-fi

ROK VYDÁNÍ: 2010

POČET STRAN: 292

Vítejte v Mianthilii, čarovné zemi elfů! Síly dobra a zla stojí proti sobě!

Temní a Bílí elfové se dávají do boje o sedm křišťálů moci, jejichž prostřednictvím je možné ovládnout celý svět. Dle proroctví může křišťály najít a získat pouze obyčejná venkovská dívka Neilin, která však o svém poslání nic netuší. Dívky se snaží zmocnit Temný elf Izgraël, proti kterému stojí bojovník bílých elfů Arwin. Jak dopadne boj dvou mocných znepřátelených sil? Podaří se Neilin najít a získat první z mocných křišťálů?

Knížka vypráví o bájném proroctví Křišťálů moci, které mají ohromnou moc jen tehdy, když se spojí dohromady. Příběh se odehrává v zemi Mianthilii, které vládne krutý král Izgraël, toužící se zmocnit Křišťálů moci a vládnout celému světu.

S Izgraëlem a jeho krutou vládou nesouhlasí jeho dcera Terien a je rozhodnutá od svého otce uprchnout do světa. Jenže na cestě z hradu ji zastaví jeden z nejlepších vojáků Izgraëla a nehodlá ji pustit. Jmenuje se Sorgan a je do Terien hluboce zamilovaný. Dívka má také slabost pro válečníka, ale pokud chce přežít a pomoci Vyvolené zachránit svět, musí z domova odejít. Za jakoukoliv cenu.

Proroctví pravý, že se jednoho dne narodí dívka, která bude mít dost odvahy a síly najít Křišťály a zničit Izgraëla jednou provždy. Když se krutému králi pomocí magie zjeví obličej této dívky, vydá rozkaz najít ji a zničit vesnici, ve které žije. Vyvolené, jménem Neilin, pomůže uprchnout Arwin, který patří k Bílým elfům. Stane se jejím ochráncem a chce jí pomoci při výpravě za Křišťály. Je ale opravdu Arwin ten, za kterého se vydává? Co před Neilin tají? A dokáže  dívka získat první z Křišťálů moci?

Tuto knížku bych doporučila všem milovníkům fantasy. Je plná soubojů, zvratů a válek. Jednoho večera jsem si nedočetla kapitolu, kde se zrovna válčilo a nemohla jsem usnout, tak mě zajímalo, jak to dopadne. Opravdu povedená knížka, snad nejlepší série od Michaeli Burdové. Jako vždy, vřele doporučuji.

Péťa

HODNOCENÍ – 10/10

Napsat komentář